Перший в історії України контейнерний поїзд вирушив до Китаю

Укрзалізниця працює над розвитком експортного потенціалу
Перший в історії України контейнерний поїзд вирушив до Китаю
Укрзалізниця, поїзди (фото: УНІАН)
28 Вересня 2021, 17:26
читать на русском

Укрзалізниця запустила перший в історії незалежної України контейнерний поїзд з експортним вантажем до Китаю.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Поїзд відправився з контейнерного термінала ЦТС "Ліски" Укрзалізниці, що у Києві. У складі поїзда 43 сорокафутові контейнери з пиломатеріалами. На своєму шляху до міста Сіань поїзд подолає майже 10 тисяч кілометрів через територію чотирьох країн, орієнтовний час у дорозі – 18 діб.

За словами міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, Україна має великий експортний потенціал і нова команда міністерства активно працює над його розвитком. Важливо інтегруватися у світову систему мультимодальних перевезень, яка розширюється швидкими темпами та визначає сучасну логістику. Так, наприклад, в ЄС частка контейнерних перевезень – близько 45%. В Україні ми говоримо лише про 2,5%.

В.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін вважає, що оптимальний транспорт для розвитку торговельних відносин між Україною та Китаєм — це залізничні контейнерні перевезення.

У середині вересня ми прийняли з Китаю 50-й контейнерний поїзд з імпортним вантажем. Сьогодні відправляємо перший контейнерний поїзд вже з українським вантажем до Китаю. Плануємо, що такі поїзди стануть регулярними, — зазначив Камишін.

Нагадаємо, що Укрзалізниця тимчасово змінила розклад швидкісних поїздів до Харкова та призначила додатковий рейс Інтерсіті з Дарниці до Львова.

Читайте також