Пєсков прокоментував заяву Зеленського щодо повернення Криму

Прессекретар Путіна вважає, що проблеми Криму не існує
Пєсков прокоментував заяву Зеленського щодо повернення Криму
Дмитро Пєсков Фото: Reuters
13 Жовтня 2020, 06:23
читать на русском

Росія буде докладати всіх можливих зусиль для врегулювання в Донбасі, однак питання про Крим не обговорюється. Про це в понеділок заявив журналістам прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Росія прикладала і буде далі прикладати в рамках можливостей зусилля для того, щоб допомогти Україні вирішити проблему Південного Сходу", - відповів Пєсков на прохання прокоментувати слова українського президента Володимира Зеленського, який в інтерв'ю Бі-бі-сі заявив, що вірить в повернення Криму і Донбасу під контроль Києва.

Головне - врегулювати проблему Донбасу, проблеми Криму не існує, вона не може існувати в рамках відносин Росії з якимись країнами, - підкреслив Пєсков.

Читайте також

На уточнююче запитання, чи припускає він можливість врегулювання ситуації в Донбасі поверненням цієї території під контроль Києва, прессекретар президента РФ відповів: "Читайте мінські домовленості", повідомляє ТАСС.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю для програми ВВС HARDtalk, що вірить у укладення мирної угоди з Володимиром Путіним, яка поверне окуповані Росією Донбас і Крим.

1 жовтня голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав владу України допомогти повернути на батьківщину 100 українських жінок і дітей з сирійського табору біженців Ель-Холл.