Pfizer передасть близько 40 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 бідним країнам

Зробить компанія це за "комерційною ціною"
Pfizer передасть близько 40 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 бідним країнам
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
24 Січня 2021, 08:05
читать на русском
Американська компанія Pfizer погодилась передати через глобальний механізм COVAX до 40 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 бідним країнам.

Про це йшлось під час онлайн пресконференції, організованої Всесвітньою організацією охорони здоров’я, передає Associated Press.

Таке рішення ухвалили після слів очільника ВООЗ Тедроса Адханома Гебреісуса про "катастрофічний моральний провал", в якому багаті країни скупили усі вакцини.

Зазначається, що така кількість вакцин є краплею в морі, бо треба забезпечити мільярди людей у 92 країнах з низьким та середнім рівнем доходу.

Читайте також

Гебреісус на пресконференції зазначив, що постачання від Pfizer та близько 150 мільйонів вакцин AstraZeneca дадуть змогу розпочати постачання вакцин у межах COVAX вже в лютому. За його словами, до кінця року у межах цього механізму країни мають отримати близько 2 мільярдів доз.

Pfizer/BioNTech не обіцяли поставляти вакцину бідним країнам, на відміну від низки інших виробників, проте вирішили продати свій препарат COVAX за "некомерційною ціною".

Нагадаємо, що вакцину від COVID-19  уже розподілили між країнами, більшу частину якої розкупили багаті люди - 53%. В той час як 67 бідних країн ризикують залишитися без необхідної кількості вакцини.