Під час обстрілу окупантів в авто згоріла 12-річна дівчинка

Трагедія сталася у Чернігівській області
Під час обстрілу окупантів в авто згоріла 12-річна дівчинка
Знищені окупантами мости та дороги Фото: facebook.com/MinInfra.UA
7 Квітня 2022, 09:36
читать на русском

Правоохоронні органи України продовжують фіксувати злочини рашистів, зокрема відносно дітей.

В Офісі генпрокурора повідомили, що за час війни від дій окупантів загинуло 167 дітей та постраждало 297.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях, - зазначають у прокуратурі.

Найбільше постраждало дітей у Київській - 86, Донецькій - 81, Харківській - 73, Чернігівській - 50, Миколаївський - 39, Луганській - 32, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях.

Силовики розповіли, що 6 квітня до моргу доставлено тіло 12-річної дівчинки, яка під час обстрілів у березні згоріла в автомобілі на трасі поблизу с. Ягідне Чернігівської області.

Також стало відомо, що під час тимчасової окупації в березні територій Вишгородського району Київської області, військовослужбовці збройних сил та інших військових формувань РФ, здійснили обстріл цивільного населення смт. Димер. Внаслідок обстрілу отримала поранення дитина, а її батько загинув на місці.

22 березня 4-річний хлопчик отримав тяжкі поранення в результаті артобстрілу міста Харкова.

Також у прокуратурі зазначили, що внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів пошкоджено 928 закладів освіти. 84 з них зруйновано повністю.

Нагадаємо, російські військові викрадають дітей та цивільних, гвалтують жінок та неповнолітніх, займаються мародерством. Вони продовжують знущатися з мирних мешканців.

Читайте також

1