Підгорецький замок увійшов до британського фотоальбому "Покинуті палаци"

До альбому увійшли 150 зображень занедбаних будівель зі всього світу
Підгорецький замок увійшов до британського фотоальбому "Покинуті палаци"
Підгорецький замок (фото: uk.wikipedia.org)
15 Грудня 2020, 05:11
читать на русском

Зображення Підгорецького замку, що у Львівській області, увійшло до фотоальбому Майкла Керрігана "Покинуті палаци", який вийшов у Великій Британії.

Про це повідомляє Daily Mail.

До альбому увійшли 150 зображень занедбаних будівель зі всього світу. Тут є палаци, резиденції, готелі, маєтки, сільські будинки, та житло, побудоване для будівельників підземного тунелю, навіть водяний ліфт, що качав воду на бананові плантації. Їх поєднує колишня вишуканість, незвична архітектура та поганий стан.

Читайте також

Світлина Підгорецького замку супроводжується таким текстом: "Підгорецький палац у Львові був побудований в 1630-х роках для відомого польського полководця і королівського радника Станіслава Конєцпольського (1591-1646). Розграбований і пошкоджений під час Першої світової війни, він зберігся і використовувався як санаторій, але був серйозно пошкоджений пожежею в 1950-х роках. Від моменту здобуття Україною незалежності він належить національному художньому музею, але у них немає ресурсів для його відновлення".

Світлина Підгорецького замку з фотоальбому "Покинуті палаци"

Світлина Підгорецького замку з фотоальбому "Покинуті палаци" (фото: Daily Mail)

В альбомі також є світлини палацу Саддама Хусейна в Іраку, побудованого на руїнах Вавилона; дачі Квітка в Сочі, Ружанського палацу в Білорусі, що був побудований в 1780-их роках і згорів у 1914 році; особняка Тіоронда в Нью-Йорку, переобладнаного під психіатричну лікарню. Є в книзі закинуті будівлі зі США, Франції, Іспанії, Ірландії, Японії, Аргентини та інших країн.

Нагадаємо, у Запоріжжі, поблизу Хортиці, з Дніпра підняли унікальний артефакт та гідроархеологічну знахідку - дубовий лафет козацьких часів. Подібні знахідки не відомі в межах України.

1