Підготовка до школи: кому потрібен медогляд до 1 вересня

Довідка потрібна не усім
Підготовка до школи: кому потрібен медогляд до 1 вересня
діти, школа, підручник Фото: УНІАН
30 Серпня 2021, 22:29
читать на русском

Медичний огляд до 1 вересня буде потрібен не всім школярам. Лише для першокласників в обов'язковому порядку, а учні 2-11 класів можуть це зробити впродовж навчального рокую

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Національну службу здоров'я України.

Яких лікарів потрібно відвідати першокласникам:

  • ортопед-травматолог;
  • хірург;
  • офтальмолог;
  • стоматолог;
  • аналіз крові на гемоглобін;
  • інші аналізи і фахівці за показаннями.

Після огляду у вищезазначених лікарів потім прийти до педіатра або сімейного лікаря, який випише медичну довідку № 086-1о про стан здоров'я дитини, діагноз, групу на фізкультурі. Крім того, першачкам необхідна довідка про отримані щеплення за формою № 063/о.

Кому не обов'язковий медогляд до 1 вересня

Так, учні 2-11 класів не обов'язково перед навчальним роком мають проходити медогляд, це можна зробити впродовж року. Потрібно звернутись до педіатра або сімейного лікаря. Він підкаже, які консультації та аналізі необхідні вашій дитині.

На консультацію вузького фахівця - лікар має зробити електронне направлення. Але без направлення приймають гінеколог, психіатр, нарколог, стоматолог і лікаря, у якого під наглядом перебуває дитина з хронічними захворюваннями.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я затвердило нову постанову про карантинні правила в закладах освіти, які повинні дотримуватися директори шкіл, учні та вчителі у новому навчальному році з метою запобігання поширенню COVID-19.

Читайте також

1