Підозрюваний у корупції нардеп Юрченко відпочиває на Домінікані

Судова тяганина у справі Юрченка триває вже два роки
Підозрюваний у корупції нардеп Юрченко відпочиває на Домінікані
Народний депутат Олександр Юрченко (фото: Facebook)
8 Лютого 2022, 19:18
читать на русском

Після повернення закордонних паспортів народний депутат України Олександр Юрченко вилетів на відпочинок до Домініканської республіки. Наразі він має статус обвинуваченого і його справу слухають по суті у Вищому антикорупційному суді.

Про це пише "Слово і діло" розповіли співрозмовники в органах правопорядку.

За їхньою інформацією, нардеп Юрченко вилетів у Домінікану ще 4 лютого. Наразі у нього немає обмежень на пересування Україною або за кордоном.

Згідно з останнім рішенням Вищого антикорупційного суду від 30 грудня 2021 року, на депутата поклали лише один обов'язок – не спілкуватися зі свідками та експертами у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, 14 вересня 2020 року Національне антикорупційне бюро України викрило на хабарі помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка. Та показало відео з доказами хабарництва. У зв’язку з цим нардеп добровільно вийшов з фракції на час розслідування.

21 вересня Вищий антикорупційний суд України взяв під варту народного депутата Олександра Юрченка із можливістю вийти під заставу у розмірі 3 млн 1656 грн. 25 вересня нардеп вніс заставу і вийшов із СІЗО. Він повідомив, що мандат складати не збирається.

Читайте також

1