Підпільна "типографія" підробляла довідки про непридатність до військової служби в Києві - фото

Організаторам схеми повідомлено про підозру
Підпільна "типографія" підробляла довідки про непридатність до військової служби в Києві - фото
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

У Києві підпільна "типографія" підробляли довідки про непридатність до військової служби.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

У результаті слідчо-оперативних дій нейтралізовано злочинну групу, яка займалась незаконним переправленням за кордон українських громадян призовного віку. Зловмисники пропонували своїм клієнтам підроблені посвідчення військовозобов’язаних та довідки про непридатність до військової служби. Для серійного виготовлення підробок учасники схеми використовували типографський цех афілійованої комерційної структури, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що за пакет фальшивих документів вони отримували від 800 до двох тисяч доларів, в залежності від термінів їх оформлення.

Таким чином цю схему організували двоє киян. Вони створили спеціалізовану інтернет-платформу, де пропонували свої "послуги" потенційним клієнтам.

Розрахунок за них отримували на власні банківські картки, а підробки відправляли "замовникам" через сервіси поштового зв’язку, - пояснили в СБУ.

Додали, що організаторам схеми повідомлено про підозру.

Нагадаємо, Львівська обласна прокуратура затримала місцевого жителя, який продавав за сім тисяч доларів довідки чоловікам для незаконно виїзду з України під час воєнного стану.

Читайте також

1