Підприємства та ФОПи звільнили від сплати єдиного соціального внеску на час війни в країні

Відстрочується сплата податків для всіх підприємств, які не можуть їх заплатити
Головне
Підприємства та ФОПи звільнили від сплати єдиного соціального внеску на час війни в країні
Оподаткування житла (Фото: Міністерство фінансів України)
7 Березня 2022, 12:26
читать на русском

Уряд створив соціальний пакет допомоги для українського бізнесу. Зокрема, підприємства та ФОПи звільняються від єдиного соціального вкладу (ЄСВ) на час війни в країні.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Україна вже працює над тим, як відновити нашу державу після перемоги. Дати більше сил Україні поки ми боремося. Створено спеціальний пакет допомоги бізнесу і працівникам, - заявив президент.

За його словами, на час військового вторгнення ФОПи 1 і 2 груп будуть повністю звільнені від оплати ЄСВ.

При цьому підприємства та ФОПи 3 групи будуть звільнені від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав Збройних сил України та інших захисних формувань, у тому числі і Сил територіальної оборони.

Звільнення від сплати податку на землю та орендної плати за землю держкоммунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії на час воєнного стану і ще мінімум на рік після його завершення. Відстрочується сплата податків для всіх підприємств, які не можуть їх заплатити. І це тільки перша частина великого пакета допомоги, - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, під час засідання 3 березня Верховна Рада України ухвалила закон №7122, яким передбачається конфіскація російського майна на території України. Закон визначає правові засади примусового вилучення з мотивів суспільної необхідності об’єктів права власності Російської Федерації, як держави, яка почала повномасштабну війну проти України, та її резидентів.

Читайте також

1