Підприємства у Дніпрі продавали військові деталі до Росії - фото

Організатори "схеми" свідомо підроблювали документацію
Підприємства у Дніпрі продавали військові деталі до Росії - фото
Фото: СБУ
8 Липня 2021, 04:06
читать на русском

Контррозвідка СБУ викрила групу компаній на незаконних військових поставках до РФ. Декілька афілійованих підприємств у Дніпрі вигравали тендери від Міністерства внутрішніх справ та Федеральної служби охорони РФ і в обхід українського законодавства торгували з країною-агресором.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Зазначається, що товари цих українських підприємств використовувались для комплектування військових транспортних засобів та бронетехніки РФ.

"Схему" організувало керівництво однієї з компанії-виробників запасних частин, якому було відомо, що окремі види продукції за технічними характеристиками належать до товарів військового призначення і підлягають експортному контролю. Втім, це свідомо не показувалося у документації на експорт, - йдеться у повідомленні.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили:

  • 1200 одиниць продукції з ознаками належності до товарів військового призначення;
  • документацію щодо експорту продукції за кордон, в тому числі – РФ;
  • виробниче обладнання;
  • комп’ютерну техніку.

Вилучену продукцію направили на відповідні експертні дослідження, за результатами проведення яких ухвалять процесуальні рішення у кримінальному провадженні. Тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, можливо причетних до незаконних дій.

Нагадаємо, що контррозвідники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність українця, якого завербували російські спецслужби. За завданням російських кураторів він намагався налагодити канал вивезення з України до РФ критично необхідних для російського ВПК електронних виробів.

Читайте також

1