Підрозділи Росгвардії планують посилити мобілізованими - британська розвідка

Росгвардія сприяє проведенню псевдореферендумів на ТОТ
Важливо
Підрозділи Росгвардії планують посилити мобілізованими - британська розвідка
Російські солдати Фото: Getty Images
25 Вересня 2022, 20:16
читать на русском

Влада Росії планує підрозділи Росгвардії посилити новими мобілізованими.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Враховуючи необхідність придушення зростаючої внутрішньої незгоди в Росії, а також виконання оперативних завдань в Україні, Росгвардія, швидше за все, матиме особливе навантаження. Існує реальна ймовірність того, що мобілізація буде використана для посилення підрозділів Росгвардії додатковим особовим складом, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що підрозділи Росгвардії відіграли важливу роль у бойових діях та в забезпеченні безпеки тилу в Україні. Нині вони сприяють проведенню псевдореферендумів на тимчасово окупованих територій.

Таким чином ці підрозділи призначені для виконання функцій внутрішньої безпеки, тому до інтенсивних бойових дій вони були погано підготовлені.

Нагадаємо, що російський диктатор путін вранці 21 вересня у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни. За його словами, призову підлягатимуть тільки громадяни, які перебувають у запасі, вони проходитимуть додаткову підготовку з урахуванням війни в Україні.

Міністр оборони рф заявив, що до армії потраплять 300 тисяч росіян. Загребуть до війська й тих, хто здобув громадянство рф протягом останнім 10 років. Інакше пообіцяли що видворять їхні сім'ї у ті країни, з яких вони приїхали на росію.

Читайте також

1