Пігулки від коронавірусу можуть з'явитися вже влітку

Препарат буде призначений для прийому при появі перших ознак захворювання
Пігулки від коронавірусу можуть з'явитися вже влітку
Пігулки Pfizer Фото: сайт inform.kz
29 Квітня 2021, 14:15
читать на русском

Американо-німецька фармацевтична компанія Pfizer-BioNTech продовжує розробки та обіцяє до кінця року випустити на ринок пігулки від Covid-19.

За словами генерального директора концерну Альберта Бурли, препарат буде призначений для прийому при появі перших ознак захворювання.

Ми працюємо над створенням двох варіантів препарату від коронавірусу, які можна буде використовувати для лікування в домашніх умовах. Ми сподіваємося, що ці ліки будуть працювати й проти нових штамів коронавірусу. Перший варіант – ін'єкційний. Другий варіант – пероральний (прийом ліків, зазвичай пігулок, шляхом проковтування). Зараз ми активно працюємо над ним, а до літа розраховуємо поділитися хорошими новинами, – заявив Бурла.

Після клінічних випробувань розробка відправиться на розгляд американської Адміністрації з контролю за продуктами і ліками (FDA).

На додаток до препарату, Pfizer все ще тестує свою вакцину у дітей від 6 місяців до 11 років. Вакцинація дітей має вирішальне значення для припинення пандемії коронавірусу, стверджують представники органів охорони здоров’я та інфекціоністи.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки досліджують ефективність вакцини від коронавірусу у вигляді пігулок. Зазначається, що експеримент проводять експерти дослідницького інституту Чан Сун-Шионг в Ель-Сегундо в Каліфорнії. Вчені зараз тестують чотири підходи, щоб зрозуміти, чи є ліки в пігулках ефективними.

Читайте також