Після COVID-вакцинації видаватимуть довідки, які неможливо підробити - Ляшко

Кожне щеплення заноситься в електронну систему охорони здоров'я
Після COVID-вакцинації видаватимуть довідки, які неможливо підробити - Ляшко
Віктор Ляшко (фото: УНІАН)
28 Лютого 2021, 17:33
читать на русском

В Україні людей, які зробили щеплення проти COVID-19, вноситимуть до єдиної бази даних. Також українцям видаватимуть довідки про щеплення.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка) в етері телеканалу "Україна 24".

Як повідомив Ляшко, кожне щеплення заноситься в електронну систему охорони здоров'я через медичну інформаційну систему, яка є в лікаря. У мобільних бригадах є ноутбуки, а в пунктах щеплень встановлені системи.

Ми провели переговори з розробниками й попросили їх зробити можливість сформувати довідку про проведення щеплення. Ця довідка може сформуватися як у вигляді нашого нормативно-правового акта, форма 063, так і у вигляді міжнародного свідоцтва. Саме цей документ врегульовано міжнародно-медичними правилами, і встановлена ​​єдина форма для всіх країн світу, - сказав він.

Читайте також

За словами головного санітарного лікаря, після того, як пацієнт зробить щеплення проти коронавірусу, сімейний лікар, зайшовши до вашого медичного кабінету в системі, двома натисканнями клавіш видрукує довідку, підпише і поставить печатку.

Ляшко наголосив, що підробити довідку неможливо, оскільки електронна система охорони здоров'я бачить кожну дію.

Нагадаємо, з 24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу. Перше щеплення проти коронавірусу індійською вакциною COVISHIELD отримав лікар-реаманітолог з Черкас Євген Горенко. За день провели 159 щеплень, про жодні побічні ефекти не повідомляється.

Читайте більше у нашому матеріалі: Вакцина є, але якість сумнівна: Україна отримала перші дози COVID-препарату з Індії