Після вакцинації CoronaVac можна отримати міжнародне свідоцтво - глава МОЗ

Китайська вакцина схвалена ВООЗ
Після вакцинації CoronaVac можна отримати міжнародне свідоцтво - глава МОЗ
Віктор Ляшко (фото: УНІАН)
9 Липня 2021, 11:55
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, що китайська вакцина проти коронавірусу CoronaVac визнана ВООЗ і на неї можна видавати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації.

Про це Ляшко (досьє Віктора Ляшка) сказав в етері телеканалу "1+1" у четвер, 8 липня.

У перші дні на посаді міністра охорони здоров'я мене запитували, коли ВООЗ визнає вакцину Sinovac, яку ми використовуємо в Україні. Я обіцяв, що це відбудеться через тиждень-два. Як бачимо, це відбулось і вакцина CoronaVac визнана ВООЗ і на неї можна видавати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації, - розповів глава МОЗ.

Глава МОЗ розповів про зустріч у Брюсселі 5 липня з генеральним директором Європейського регіонального бюро ВООЗ Гансом Клюге, з яким обговорили визнання країнами світу китайської вакцини Sinovac, щоб українці могли безперешкодно подорожувати.

Також говорили про міжнародне право, яке передбачає, що подорожувати та перетинати кордони, коли є епідемія, можна за умови повного курсу вакцинації вакцинами, які визнані ВООЗ.

Там мене запевнили, що вони працюють з усіма країнами для того, щоб вони швидше визнали вакцини, які визнані зовнішнім регулятором - ВООЗ. Тому звертаюсь до всіх - вакцинуйтесь, а все інше віддайте дипломатам та політикам - ми все зробимо, - додав Ляшко.

Нагадаємо, в Україні сертифікат про вакцинацію проти COVID-19 можна буде отримати в паперовому вигляді, ймовірно, з осені. Як в цифровому, так і в паперовому варіантах сертифікату про вакцинацію буде QR код, інформація з якого розшифровується за допомогою відповідного сканера.

Читайте також

1