Планували вбити суддю: на Черкащині затримали "смотрящого" за Уманню та кілера (фото, відео)

Один з мотивів - професійна діяльність судді районного суду області. Організатор і кілер затримані в порядку ст. 208 КПК України. 
Важливо
Планували вбити суддю: на Черкащині затримали "смотрящого" за Уманню та кілера (фото, відео)
20 Березня 2024, 17:40
читать на русском

Співробітники управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Нацполіції отримали інформацію про підготовку до вбивства особи на території Уманського району. Під час слідства поліцейські встановили об’єкт злочину, організатора, кілера та можливі мотиви. До організації вбивства судді одного з районних судів причетний так званий «смотрящий» за Уманню, а в якості кілера він залучив свого помічника. Серед мотивів, які розглядають правоохоронці, – професійна діяльність судді.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції України.

Фігуранти ретельно готувалися до вбивства: слідкували за об’єктом, вивчали його розпорядок дня, місця, в яких найчастіше буває, маршрути пересування, придбали зброю та гранати. За вказівкою «боса» кілер придбав одяг, маску, рукавиці, які після ліквідації судді повинен був знищити.

З метою запобігання злочину правоохоронці провели заходи для затримання фігурантів. 19 березня оперативники, слідчі за підтримки відділу силового забезпечення ДСР Нацполіції затримали «смотрящого» та його помічника-кілера. «Смотрящий» раніше був судимий за вимагання та розбій. У фігурантів вилучили зброю, зокрема пістолет і з глушником, гранати, бити, кастет, одяг, чотири кг канабісу, боргові розписки від місцевих мешканців на близько 50 тисяч доларів, майже 4 000 пачок цигарок тощо.

Обидва затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Найближчим часом фігурантам буде повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 14, п. 12. ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України та за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України ( Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу)

Готуються клопотання в суд про обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Читайте також

1