По чому долар: що буде з курсом валют у липні

Суттєвих коливань валютного ринку в липні не очікується
По чому долар: що буде з курсом валют у липні
Гроші, долари, економіка / Фото: Pexels
24 Червня 2023, 14:36
читать на русском

Курс долара в Україні у липні 2023 року навряд чи сильно зміниться. Істотних коливань курсу на готівковому ринку в другий місяць літа бути не повинно.

Такий прогноз робить головний дилер департаменту казначейства і глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний, передає "Фокус".

"Через припинення діяльності багатьох сірих схем виведення неофіційних доходів, ринок готівкової валюти помітно стабілізувався і непомітні різкі коливання. Поки здається, що може вплинути на курс якась сильно негативна динаміка на війні або, можливо, сезонність",- зазначив експерт.

Своєю чергою аналітик Андрій Шевчишин допустив зміну трендів на валютному ринку влітку, але у цілому ситуація залишатиметься стабільною. За його словами, готівковий курс тримається близько до міжбанку, і при цьому головну партію грають комерційні банки:

"Поки банки тримають таку позицію і не очікують підвищення офіційного курсу, готівковий ринок буде відносно стабільним. Першим сигналом до зміни тенденції буде притримування валюти великими банками, що змінить баланс готівкового ринку".

Нагадаємо, економіст Олег Пендзин вважає, що курс валют в Україні до кінця 2023 року буде зберігатися на тому рівні, який ми маємо сьогодні. За його словами, цього літа ситуація також має бути стабільна.

Читайте також

1