Що буде з курсом долара восени: прогноз експерта

Курс долара в обмінниках і курс долара в банках можуть зрівнятися вже у вересні
Головне
Що буде з курсом долара восени: прогноз експерта
Гроші, долари / Фото: Pexels
3 Червня 2023, 16:57
читать на русском

Цілком ймовірно, що обмінний курс долара в Україні може поступово з'єднатися в один з офіційним та банківським восени 2023 року.

Такий прогноз зробив начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий, зазначивши, що статися це може завдяки зваженій політиці НБУ, передає 24 канал.

"Враховуючи вдосконалену НБУ інституційну стратегію "Фінансова фортеця України", особливо, що стосується мети стійкої гривні, можемо припустити, що ближче до осені з'являться певні ознаки поступового "з'єднання" офіційного, банківського та курсу обмінників в один курс", - зазначив він.

За словами експерта, грамотна і зважена політика регулятора, серед іншого частково ґрунтується на взятих зобов'язаннях перед МВФ, буде спрямована на зменшення міжкурсової різниці.

Нагадаємо, готівковий курс долара в Україні у червні навряд чи зазнає значних змін і збережеться у межах коридору 37 - 38 грн/дол. Навіть попри те, що у червні НБУ повинен підготувати план заходів з ослаблення валютних обмежень на вимогу Міжнародного валютного фонду на початку літа він збереже офіційний валютний курс без змін.

Керівники українських підприємств очікують на середнє значення обмінного курсу через 12 місяців на рівні 42,18 грн/долар. Девальваційні настрої бізнесу трохи покращали.

Курс долара в Україні до кінця 2023 року може перебувати у межах від 36,6 грн/дол. (прогноз Concorde Capital) до 45 грн/дол. (прогноз Morgan Stanley).

Читайте також