По всій Україні проходять обшуки в секті "Аллатра", яка працювала на рф: до неї входять Верещук і Баканов

Крім Ірини Верещук та Івана Баканова членами секти є ще чимало відомих в Україні людей. Входив туди навіть перший президент України Леонід Кравчук
Головне
По всій Україні проходять  обшуки в секті "Аллатра", яка працювала на рф: до неї входять Верещук і Баканов
Фото: ЦЕНЗОР.нет
1 Листопада 2023, 11:33
читать на русском

Правоохоронці взялися за секту "АллатРа", в якій було помічено високопоставлених українців. Зараз у неї відбуваються обшуки по всій країні.

За словами анонімних джерел, правоохоронці вважають, що АллатРа працювала на користь рф і систематично просувала кремлівські наративи в нашому суспільстві.

"АллатРа"в Україні була зареєстрована як громадська організація. Вона просуває псевдонауку про інопланетян та змову таємних еліт. Однак ця псевдорелігійне утворення більше схоже на секту, до якої входять українські топові чиновники.

ТСН докладно розповіли про товариство "АллатРа". Зареєстровано ТОВ "АллатРа" на Галину Яблочкіну родом із Макіївки. Почалася її діяльність із серії книг "АллатРа" авторства Анастасії Нових (ймовірно, це псевдонім Галини Яблучкіної). У книзі концептуально жіночий початок давньоарабської богині неба та дощу Аллат поєднується з чоловічим началом давньоєгипетського бога Сонця Ра.

Фото: ЦЕНЗОР.нет

Примітно, що автор всіляко уникає публічності, зате в книгах фігурує Ігор Данилов. Це колишній шахтар із Макіївки, який знімається в роликах секти та пропагує її у публічній площині. Також він позиціонує себе "лікарем мануальної практики, академіком, професором вертеброревітології та має власну "клініку" на Печерських пагорбах у Києві. Однак жодних офіційних доказів його регаліям немає.

Крім Данилова існують ще нібито анунаки – позаземна раса, яка розвинена в рази краще, ніж людство та причетна нібито до створення людей. Представниця цієї раси часто з’являється на ефірах Данилова. Її фішка в незвичайних зіницях, які моргають вертикально, як у змій, та "жабрах" на шиї. Найімовірніше, особливості гуманоїдної анатомії жінці домальовують за допомогою відеомонтажу. Ім’я представниці "іншої раси" Жанна.

Що пропагує "АллатРа"

"АллатРа" зареєстрована як громадська організація, але у ЗМІ не раз згадували про неї як про секту, яка просуває "руський мир". Це суспільство відоме пропагандою псевдонауки та диких теорій змови за участю інопланетян та таємних впливових еліт, які приносять у жертву дітей.

Згідно з розслідуванням журналістів "Телебачення Торонто" від 2021 року, це релігійне об’єднання побудовано на "різних східних практиках, перемішаних у блендері, та приправлених езотеричним маренням та конспірологією".

"У великій кількості присутні такі слова як: шамбала, сенсей, медитація, істина, сатана. Це лише половина слів. А ще половина – слова захоплення лідером Аллатри – Ігорем Даниловим. На тлі Данилова церква Мунтяна виглядає звичайною кімнатою у клаб-хаузі. Мунтяна скромно називають Апостолом, а цього – і святим духом, і архангелом Гавриїлом, і імамом Махді", – описали діяльність організації автори сюжету.

У літературі, яку видає ця спільнота, йдеться про "боротьбу з ордами сатаністів з альфа-центаври", які нібито хочуть знищити людство за допомогою мікрочіпів. А світом править якесь "таємне світове суспільство", що називається архонтами і є "світовим злом".

"Архонти створили історію, встановили існуючий світовий устрій, керують народами, впровадили релігії, поширюють хвороби. А зараз архонти готують третю світову війну. ООН та Ліга Націй відповідають інтересам архонтів, а НАТО — їхній "хлист", — зазначено в літературі.

З інформації на їх сайті сказано, що працюють вони у 180 країнах світу та спонукають людство до участі у житті суспільства та формуванні умов розкриття творчого потенціалу.

2016 року в українських містах активно розміщували рекламу цієї секти. А на своєму YouTube-каналі Данилов та "жінка-аннунак" публікують інтерв’ю з "відьмами", "магами", "членами масонської ложі", і навіть є відео з назвою "заклик гаїтянського диявола".

Підривна діяльність та пропаганда "руського міра"

Так звана активістка проєкту "Созидательное общество" громадського союзу "АллатРа" Крістіна Берестецька з Києва у 2022 році попалася СБУ. Жінка зливала інформацію про ЗСУ російським агентам. На сторінках у соцмережах цієї жінки можна помітити пости про володимира путіна, володимира жириновського, дмитра медведєва і "Новоросію".

До речі, члени "АллатРа" не засуджують війну в Україні. Вони вважають, що людей "штучно розділили на раси" і "промили мізки", тому вони воюють між собою. А тортури та вбивства у Бучі члени секти на своїх заходах коментують як "ми вбиваємо один одного".

"Через те, що вони посварилися чи хочуть повернути колишню славу, вони зробили так, намагаючись продомінувати над кимось, що маса людей зараз просто страждає. Чому? Тому що газу немає і теплоелектростанції просто зупиняться. Ну мало проблем нам кліматичних, а ми їх починаємо самі додавати один одному… Ну не ми, хоча — ми… Ми ж голосуємо за цих ідіотів. Хіба можна так чинити з людьми? Це ж абсолютна неповага до людей, тому що хтось хоче чогось досягти, у когось якісь амбіції. Вони ділять владу, гроші, вплив на світ. Чому ми голосуємо за них? Вони витворюють, що хочуть, а ми страждаємо", — заявив Данилов на одному зі своїх "семінарів".

Фото: ЦЕНЗОР.нет

Хто з відомих українців у секті "АллатРа"

За інформацією видання "Грунт", членами "АллатРа" є:

  • віцепрем’єрка України Ірина Верещук,
  • ексглава СБУ Іван Баканов,
  • підозрюваний у держзраді ексглава кримського СБУ Олег Кулініч,
  • заступник керівника ЦСО відділу "А" СБУ Михайло Кухаренко,
  • мер Черкас Анатолій Бондаренко,
  • мер Коростеня Володимир Москаленко,
  • керівник управління Кіровоградської ОДА Віталій Останній,
  • ексдепутатка Надія Савченко,
  • співак Віталій Козловський.

Також членом організації був покійний президент України Леонід Кравчук.

З часткою з цих відомих осіб на каналах секти виходили інтерв’ю.

1