Побічні ефекти після щеплення COVID-вакциною AstraZeneca: у МОЗ закликали довіряти документам

Глава МОЗ закликав не фантазувати та дивитись на документи
Побічні ефекти після щеплення COVID-вакциною AstraZeneca: у МОЗ закликали довіряти документам
Вакцинація в Україні COVID-препаратом CoviShield, коронавірус (фото: УНІАН)
8 Квітня 2021, 09:34
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прокоментував чутки щодо побічних ефектів після щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca.

Про це глава МОЗ розповів в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, МОЗ підтримує постійний зв'язок з Європейським агентством з лікарських засобів.

Як тільки будуть офіційні документи, а не коментарі, тоді будемо дивитися на текст висновку, і потім ухвалювати відповідне рішення, - сказав він.

Степанов зазначив, що місяць назад в Україні було багато паніки щодо використання цієї вакцини. Потім вийшов офіційний документ, в якому було зазначено, що жодного зв'язку між вакцинацією вакциною Astrazeneca і тромбозами не було виявлено.

Читайте також

Степанов закликав не фантазувати та дивитись на документи.


Контекст. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Також, в Україну прибуло 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

Читайте у нашому матеріалі про те, якими способами можна записатися в чергу на вакцинацію від Covid-19 і що робити, аби легко перенести щеплення: Вакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення

1