Подати заяву на допомогу від міжнародних організацій можна буде через "Дію"

Це зможуть зробити багато різних категорій громадян України
Головне
Подати заяву на допомогу від міжнародних організацій можна буде через "Дію"
Додаток “Дія” Фото: Мінцифри
3 Травня 2022, 20:19
читать на русском

Міністерство цифрової трансформації працює над тим, аби через застосунок "Дія" можна було подавати заяву на отримання матеріальної допомоги від міжнародних організацій.

Про це розповів керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік в етері телемарафону, пише Укрінформ.

За його словами, також готують послуги для користувачів мобільного застосунку "Дія". Зокрема про можливість подання заяв на отримання допомоги від міжнародних організацій.

Зараз ми працюємо над тим, щоб через "Дію" можна було подаватися на отримання матеріальної допомоги від міжнародних організацій урядів. Це зможуть зробити багато різних категорій наших громадян — і внутрішньо переміщені особи, і люди, які виїхали за кордон, і сім’ї з дітьми, і люди з інвалідністю, й інші, — повідомив Банік.

Він додав, що багато міжнародних організацій зацікавлені в наданні різних видів допомоги українцям. Відтак, аби спростити українцям доступ до цієї допомоги, і буде розроблений новий сервіс - "все можна буде зробити в кілька кліків" замість запуску сервісів онлайн і збору купи паперів та копій для центрів надання адміністративних послуг".

Фахівці Мінцифри наразі розробляють додаток "єМалятко в смартфоні".

Найближчим часом він не з’явиться, адже для його запуску треба розробити нову версію існуючого варіанту "єМалятко", який є на порталі "Дія", а не просто взяти готовий. Але певні напрацювання у нас вже є, ми обговорюємо їх з партнерами та з Міністерством юстиції, - підсумував Банік.

Нагадаємо, що внутрішні переселенці мають можливість стати на облік для отримання державної допомоги до 30 квітня.

Читайте також

1