Податки для блогерів та реклама всюди: YouTube змінює правила

Автори хостингу мають подати інформацію про себе, інакше вони платитимуть більше
Податки для блогерів та реклама всюди: YouTube змінює правила
YouTube (фото з відкритих джерел)
23 Травня 2021, 00:40
читать на русском

Найбільший у світі відеохостинг YouTube повідомив, що від 1 червня реклама на сайті з'явиться у всіх відеороликах. З того часу монетизувати будуть ті канали, які не входять у партнерську програму.

Про це йдеться у блозі компанії.

Такі нововведення передбачені оновленим "Договором використання", який з листопада запровадили у США, а від 1 червня вони запрацюють і в інших країнах.

Договір передбачає, що відеомейкери надаватимуть YouTube право монетизувати свій контент у сервісі. Угода передбачає, що гроші за рекламу авторам виплачуватимуть як роялті.

Читайте також

Крім того, YouTube введе податки для блогерів, які живуть за межами США, на прибуток, отриманий від переглядів у Штатах. Йдеться зокрема про доходи, отримані через сервіс YouTube Premium, суперчат і спонсорство.

Через нові правила автори повинні будуть до кінця травня надати сервісу Google AdSense індивідуальний податковий номер, найменування юридичної особи та комерційну назву. Якщо ці дані не надати до 31 травня 2021 року, відеохостинг зможе утримувати до 24% від доходів з переглядів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що герцог Кембридзький Вільям і герцогиня Кембридзька Кетрін Міддлтон створили власний канал на YouTube.

1