Податкова амністія одноразова і більше не буде - "слуга" Гетманцев

Зараз же почали декларувати не лише кошти, але й активи у негрошовій формі
Важливо
Податкова амністія одноразова і більше не буде - "слуга" Гетманцев
Гетманцев Данило (фото: facebook.com/d.getmancev)
13 Січня 2022, 12:35
читать на русском

Народний депутат від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що податкова амністія - це одноразова акція. Її продовження не розглядається.

Про це нардеп повідомив в інтерв'ю виданню "Українські Новини".

(Податкова) амністія одноразова і її більше не буде. Я не розглядаю продовження і цієї амністії, - сказав він.

Гетманцев додав, що у рамках кампанії податкової амністії громадяни декларували виключно кошти, зараз же почали декларувати й активи у негрошовій формі. При цьому було зростання динаміки декларування активів, зокрема у грудні - на 60% від загальної.

На сьогодні в основному податкова отримує декларації з великими сумами, від 200 тис. доларів. Мені хотілося б, щоб і з меншими сумами (50, 60, 70 тис. доларів) теж декларувалися і взяли участь в амністії, - пояснив депутат.

Нагадаємо, від 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 року триватиме кампанія з одноразового добровільного декларування раніше отриманих доходів.

Декларування відбувається шляхом подання одноразової добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі "Одноразова (спеціальна) добровільна декларація".

Читайте також

1