Подоляк назвав теми, на які ведуться переговори між Україною та РФ

Для України неприйнятні умови росії, які лише відкладають війну на якийсь час
Важливо
Подоляк назвав теми, на які ведуться переговори між Україною та РФ
Михайло Подоляк / Фото: president.gov.ua
7 Липня 2022, 09:30
читать на русском

Наразі Україна веде переговори з росією лише підгрупа з гуманітарних питань.

Про це радник глави Офісу президента Михайло Подоляк повідомив в етері українського телемарафону, передає nv.ua.

Певні контакти є, але на рівні гуманітарних підгруп. Тому що завжди потрібно вирішувати питання й обміну полоненими, й обміну тілами. І по можливості, все ж таки гуманітарні певні коридори відкривати й інше. З погляду політико-дипломатичного зараз на паузі, — заявив Подоляк.

За його словами, пауза у переговорах виникла через те, що росія продовжує використовувати свою армію як гарматне м'ясо для зміцнення позицій.

Бо росія, все ж таки вважає, що у них зараз досить живої сили, яку не шкода використовуватиме як витратний матеріал, якого не шкода втратити на полі бою. Тобто вони напевно йдуть за цією ілюзією і вони хочуть отримати певні тактичні поразки. Коли ми маємо певні тактичні перемоги, то ми змогли б сісти за стіл переговорів, — сказав радник глави ОП.

Подоляк також назвав нереальними умови росії, які лише відкладають війну на якийсь час: "Російські умови неприйнятні у будь-якому разі. Тому що вони взагалі не координуються із реальним світом. Тобто вони є такими, які просто відкладатимуть війну на певний час".

Нагадаємо, що росія атакує ракетами мирні міста, намагаючись залякати людей і схилити українську владу до переговорів чи територіальних поступок.

1