Подоляк пояснив, чому Зеленський запропонував Костіна на посаду генпрокурора

В ОП Костіна вважають оптимальним кандидатом
Важливо
Подоляк пояснив, чому Зеленський запропонував Костіна на посаду генпрокурора
Андрій Костін (стоп-кадр відео)
27 Липня 2022, 15:43
читать на русском

В Офісі президента пояснили, чому президент запропонував кандидатуру нардепа від "Слуги народу" Андрія Костіна на посаду генерального прокурора України.

Як заявив у коментарі УНІАН радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, Костін є оптимальним кандидатом на посаду генерального прокурора, який в умовах війни зможе дійсно оптимізувати роботу прокуратури.

Скажу прямо, пан Костін виявився оптимальним кандидатом, якій в досить складному становищі дійсно зможе оптимізувати роботу прокуратури. Як законодавець та голова профільного комітету він добре розуміє проблеми правоохоронної галузі, а як юрист — має бездоганну репутацію в професійному середовищі. Тобто ключова опція - професійність – присутня, - зазначив Подоляк.

За його словами, народні депутати та представники держав-партнерів України про Костіна хорошої думки.

В пана Костіна немає натяку на об’ємну токсичність: про нього добре відгукуються не тільки колеги по сесійній залі — а це важливо, адже саме з парламентом має активно працювати генеральний прокурор з точку зору ситуативної звітності, — а й представники країн-партнерів, - зауважив Подоляк.

Останнє є серйозним аргументом, адже стратегічним напрямком роботи органів прокуратури на сьогодні є процесуальне керівництво розслідуваннями російських воєнних злочинів, правильний збір та належна процесуальна фіксація доказів.

Зокрема це передбачає роботу з європейською юстицією, звернення за міжнародною правовою допомогою.

Подоляк наголосив на професіоналізмі Костіна: "Костін, на мій погляд, - абсолютно системний гравець, прагматична людина та "юридичний перфекціоніст". Сьогодні це вкрай важливо - менше голослівного піару, а більше професійної та скрупульозної роботи. До речі, саме ці якості - професійність, юридична в’їдливість, цілодобова працьовитість в стресових умовах - я особисто побачив в пана Костіна в рамках спільної роботи у переговорній групі. Саме тому президент зупинився саме на його кандидатурі".

Нагадаємо, 17 липня президент підписав два укази - про відсторонення від посад голови СБУ Івана Баканова та генпрокурорки Ірини Венедіктової. На місце Венедіктової Зеленський призначив т.в.о. генпрокурора Олексія Симоненка. 

Верховна Рада на засіданні 19 липня підтримала подання президента Зеленського про звільнення генеральної прокурорки Ірини Венедіктової.

27 липня президент Зеленський вніс до ВР кандидатуру Костіна на посаду генпрокурора.  27 липня Костіна було призначено на цю посаду.

1