Подруга одного з функціонерів секретаріату партії ЄС Олексія Нестеренка отримала в Німеччині майже пів мільйона допомоги по безробіттю

Допомогу в Німеччині жінка отримувала попри наявність доходів в Україні
Подруга одного з функціонерів секретаріату партії ЄС Олексія Нестеренка отримала в Німеччині майже пів мільйона допомоги по безробіттю
Прапор Німеччини Фото: Ingo Joseph з Pexels
8 Січня 2024, 19:47
читать на русском

Заступник керівника секретаріату депутатської фракції політичної партії Петра Порошенка "Європейська солідарність" Олексій Нестеренко під час війни з Росією задекларував 427 тис. гривень доходу дружини в Німеччині як соціальної допомоги від "джобцентру".

Про це йдеться в його щорічній електронній декларації.

За 2022 рік дружина отримала 427 377 гривень соціальної допомоги від "джобцентру" в Німеччині.

Її чоловік за 2022 рік заробив 818 тис. грн зарплатні, а вона 1,4 млн грн від бізнес-діяльності.

У Нестеренка готівкою зберігається 40 тис. доларів та 35 тис. євро, у дружини 21 тис. доларів та 13 700 євро, хоча вона і отримала соцдопомогу в Німеччині.

Також заступник керівника секретаріату депутатської фракції партії "Європейська солідарність" вказав, що має колекцію монет Російської імперії 18-20 століття та СРСР.

Разом з тим, він уточнив, що право на це майно було набуто до подання першої декларації поданої відповідно до Закону "Про запобігання корупції".

Нагадаємо, голова фракції "Європейська солідарність" у Київській міськраді Володимир Прокопів під час голосування за бюджет столиці заявив, що Києву не потрібно орієнтувати міський бюджет на війну, робити це повинна держава, а "міста мають жити своїм життям".

Читайте також

1