Подвійне громадянство і держзрада: які рішення ухвалила РНБО

В Україні посилять боротьбу з подвійним громадянством
Важливо
Подвійне громадянство і держзрада: які рішення ухвалила РНБО
Засідання РНБО (Фото: Офіс президента)
26 Лютого 2021, 19:56
читать на русском

РНБО доручила Кабінету міністрів України розробити проєкт закону щодо осіб з подвійним громадянством, а через два тижні заслухає генпрокурорку Ірину Венедіктову щодо розслідування справ про державну зраду.

Про це йшлося на брифінгу секретаря РНБО Олексія Данілова.

Питання подвійного громадянства. Є певні виклики... Ми ухвалили рішення, протягом двох місяців Кабмін запропонує законопроєкт щодо тих осіб, які мають подвійне громадянство", - розповів Данілов.

Секретар РНБО пояснив, що українська влада має точно знати, чи не мають кандидати на державні посади іншого громадянства.

Якщо людина хоче бути народним депутатом, міністром, працювати в органах місцевого самоврядування, ми маємо знати, що це громадянин України. Якщо він має ще одне громадянство, то він повинен буде відмовитися від нього, - заявив Данілов.

Він додав, що в Україні з'явиться спеціальний орган, який буде контролювати отримання громадянства, і буде багаторівнева система верифікації.

Читайте також

Також Данілов розповів, що наступне засідання РНБО відбудеться через два тижні. На ньому розглянуть доповідь генерального прокурора, Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ щодо осіб, підозрюваних у державній зраді, а також затвердять стратегію щодо "кримського питання".

З 2014-го по 19-й рік в Україні не було цілісної стратегії щодо кримського питання. Тому ми домовилися через два тижні остаточно ухвалити рішення з цього питання та публічну частину рішень презентуємо суспільству, - сказав Данілов.

Нагадаємо, сьогодні з РНБО ухвалила рішення про санкції проти військових командного складу, які зрадили країну. Їх позбавлять звань і нагород, а майно арештують.