РНБО вісім місяців збирала докази проти телеканалів Медведчука

Робота над рішенням про санкції проти антиукраїнських телеканалів почалася ще влітку минулого року
РНБО вісім місяців збирала докази проти телеканалів Медведчука
Телеканали Медведчука (Фото: Flicr)
5 Лютого 2021, 17:34
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів, що документальні докази проти телеканалів депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Тараса Козака, прибічника Віктора Медведчука, збирали протягом восьми місяців. Тому рішення щодо запровадження санкцій проти телеканалів "112 Україна", NewsOne та ZIK змінити буде неможливо, оскільки воно ґрунтується на численних доказах.

Про це він сказав під час онлайн дискусії Київського безпекового форуму "Санкції проти російської пропаганди".

Ці рішення (про заборону телеканалів - ред.) скасувати буде вже неможливо, тому що те, що зібрали наші служби, те, що за нашим завданням відпрацьовано впродовж майже вісім місяців матеріалів, вони були реалізовані в той час, коли були готові, - наголосив Данілов.

Данілов зазначив, що робота над рішенням про санкції антиукраїнських телеканалів почалася ще влітку минулого року.

Апарат РНБО дуже ретельно відстежує, що відбувається в інформаційному просторі, нам було зрозуміло, що це не ЗМІ, а пропагандистська машина Російської Федерації, - сказав він.

Читайте також

За його словами, РНБО з кожним днем отримували все більше і більше додаткової інформації, як це відбувається, хто це фінансує, в якій спосіб відбуваються ті чи інші речі на цих каналах. Згодом стало цілком зрозуміло, що це дуже небезпечна для країни ситуація, коли вони можуть перейти вже певну межу.

Те, що вони робили, це ... такий інформаційний терор проти нашої держави, який розгорнула Російська Федерації з використанням своїх поплічників, - сказав Данілов.

Він зазначив, що РНБО не ухвалювало рішень поки не у відомстві не отримали всі матеріали щодо діяльності фігурантів розслідування. Оскільки існувала загроза його оскарження. Але зараз всі докази є.

Нагадаємо, що 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Закриття каналів Медведчука: думки депутатів та світова реакція"

1