Подвійні стандарти: Беленюк взявся розібратися зі складом делегації від України на Олімпіаді в Токіо

Деякі спортсмени поїхали без своїх тренерів нібито через квоту
Подвійні стандарти: Беленюк взявся розібратися зі складом делегації від України на Олімпіаді в Токіо
Жан Беленюк (фото: УНІАН)
26 Серпня 2021, 16:42
читать на русском

Народний депутат від "Слуги народу", олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби Жан Беленюк пообіцяв розібратися з відсутністю тренерів окремих спортсменів на Олімпійських іграх-2020 в Токіо.

Про це нардеп написав на своїй сторінці у Facebook.

Так, Беленюк взявся розв'язати питання на рівні Міністерства молоді та спорту після скандальної історії з українською легкоатлеткою Мариною Килипко, яка розридалась у Токіо через відсутність її тренера на змаганнях.

Депутат вже подав відповідне депутатське звернення та очікує на відповідь. Він також ініціюватиме розгляд питань підготовки та участі наших спортсменів у Токіо на засіданні Комітету з питань молоді і спорту.

Депутата обурило, що на шість фехтувальників було сім тренерів, а Килипко відмовили у праві мати особистого тренера в Токіо.

І це за умови, коли керівництво Міністерства молоді та спорту переконувало нас усіх, що є встановлена квота: на 100% спортсменів, у делегацію можна включати лише 50% персоналу (тренери, лікарі, масажисти, психологи). Очевидно, що для команди фехтувальників керівництво Міністерства зробило виняток. А це вже подвійні стандарти, які неприпустимі, тим більше у спорті, - зазначив він.

Такі ситуації є яскравим свідченням того, як насправді ставляться до спортсменів, вважає Беленюк. При цьому він додає, що це відбувається з тими спортсменами, які в силу різних причин не можуть за себе постояти.

Але не на цей раз! Я доведу це питання до кінця і ми дізнаємося, хто був винен у тому, що спортсмени в Токіо поїхали без своїх тренерів, а в інших видах спорту, можливо "більш обласканих" в Міністерстві, тренерів в команді було стільки ж, скільки й спортсменів, а у фехтувальників навіть більше, - наголосив депутат.

Беленюк додав, що від України на Олімпійських іграх було 160 спортсменів і 118 тренерів, що точно не є співвідношенням 1 до 2.

Зазначимо, що міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, який заявляв про представництво лише 50% тренерів, є президентом Федерації фехтування України. Саме з цього виду спорту поїхали усі тренери. При цьому у минулому Гутцайт брав участь в Олімпійських іграх у 1992, 1996 та 2000 роках. Він є чемпіоном Барселони 1992 року.

Читайте також

1