Погода до кінця тижня: синоптики попередили про антициклон із заморозками

В окремих областях нічна температура повітря опуститься до нуля градусів
Погода до кінця тижня: синоптики попередили про антициклон із заморозками
Осінь, погода Фото: Pexels
28 Вересня 2021, 08:03
читать на русском

Український гідрометеорологічний центр попередив українців про заморозки, які очікуються вночі у кількох областях.

За даними УГМЦ, "завершальний тиждень вересня приготував для українців спокійну осінню погоду, але з прохолодними ночами".

Синоптики кажуть, що цього тижня буде переважно сухо, сонячно і майже не вітряно.

Таку погоду зумовить антициклон Liobа з північних широт, і впродовж тижня він посилюватиметься -його центр зміститься до Лівобережжя України, відповідно у більшості областей атмосферний тиск зростатиме, а на небі ставатиме все менше хмар.

І саме за таких погодних умов можуть відмічатися заморозки у деяких регіонах. Адже коли ніч ясна і немає "ковдри" хмар, то все тепло, яке накопичилось протягом дня, швидко вивільняється у навколишній простір і температура у нічні та передсвітанкові години стрімко знижується, - йдеться у повідомленні.

Синоптики прогнозують, що у найближчі три доби в Україні переважно без опадів, лише 28 вересня  у північно-східних областях та Карпатах вдень можливий невеликий дощ.

Температура повітря вночі становитиме 2-8 градусів тепла, 29 вересня на північному сході країни, 30 вересня у північних, східних та центральних областях на поверхні грунту, у північно-східних областях місцями та в повітрі очікуються заморозки 0-5 градусів. А вдень температура повітря підійматиметься до 10-18 тепла.

Синоптиця Наталка Діденко прогнозує, що цього тижня погода обіцяє бути малохмарною, з ранковими туманами, денним сонцем, холодними ночами та помірним теплом у денні години.

За її прогнозом, 28 вересня протягом дня в Україні потепліє до 10-16 градусів, тепліше буде в південній частині та на Закарпатті.

У Києві впродовж усього тижня переважатиме суха малохмарна погода - без дощів, із холодними ночами та помірно теплими днями. Максимальна температура повітря коливатиметься в межах 11-15 градусів.

Народний синоптик Леонід Горбань вважає, що холодну погоду слід очікувати в жовтні, адже буде багато дощів та навіть заморозки на ґрунті.

Читайте також

1