Похмуро і з дощем: якою буде погода у вихідні

Потепління очікується на початку наступного тижня
Похмуро і з дощем: якою буде погода у вихідні
Дощ, погода, осінь, весна Фото: УНІАН
26 Листопада 2022, 09:20
читать на русском

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у більшості областей України буде похмурою та дощовою.

У суботу, 26 листопада найвищу температуру покажуть термометри на Донеччині — +6…+8 °С. У південних регіонах, Запорізькій, Полтавській, Дніпропетровській, Луганській та Закарпатській областях повітря прогріється до +4…+6°С, у Харківській, Сумській та Черкаській — до +3°С. На решті території країни очікується близько нуля.

Сонце може визирнути лише на Волині та Закарпатті, у Харківській та Донецькій областях. В інших регіонах небо буде затягнуте хмарами. Жителям Київської, Чернігівської, Львівської, Тернопільської та Черкаської областей, особливо автомобілістам, варто бути готовими до дощу з мокрим снігом. Також невеликий дощ, найімовірніше, пройде у Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

У неділю, 27 листопада у Криму, південних і східних областях, на Закарпатті та Полтавщині термометри покажуть +3…+5 °С. На решті території України синоптики прогнозують близько 0 °С, проте через високу вологість здаватиметься холодніше. На заході, а також у Харківській, Донецькій та Луганській областях опадів не очікується. В інших регіонах можливі дощі.

На початку нового тижня, у понеділок трохи потеплішає. На півдні та південному сході країни термометри покажуть +8…+10 °С, у Криму, на Полтавщині, Кіровоградщині, Черкащині, Харківщині та Луганщині — +5…+7 °С. У центральних регіонах і на Закарпатті повітря прогріється до +3…+5 °С, а на решті території країни очікується близько 0 °С. На початку тижня погода у Чернігівській, Сумській, Київській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Черкаській, Кіровоградській, Одеській областях, а також у Криму буде дощовою.

Водночас за даними Укргідрометцентру, ймовірність тривалих холодів у зимовий період в Україні є мінімальною. Натомість цілком ймовірні короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб.

Читайте також

1