Похолодання утримається в Україні до 7 квітня: прогноз синоптика

Крім того, 7 квітня Україну знову накриє пил із Сахари
Похолодання утримається в Україні до 7 квітня: прогноз синоптика
Заморозки, погода (Фото: picabu)
4 Квітня 2024, 15:47
читать на русском

У другій половині тижня в Україні прогнозують невелике похолодання, Особливо відчутним воно буде у північних регіонах, водночас південні області майже не відчують його впливу. А вже з вихідних новий потік субтропічного повітря призведе до підвищення температур як удень, так і вночі по всій країні.

Про це пише Метеопрог з посиланням на метеоролога Ігоря Кібальчича.

У п'ятницю, 5 квітня, у західних, північних, вдень місцями у центральних областях очікуються невеликі дощі. На решті території країни без опадів. Вітер західний, північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 °С, у північних областях місцями заморозки 0...-3 °С; вдень +13…+18 °С, у південній частині та у Криму +17…+22 °С.

У суботу, 6 квітня, у більшості областей України, окрім півдня та центру місцями пройдуть невеликі дощі, можливі грози. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, вдень +13…+18 °С, у західних та південних областях +18…+23 °С.

У неділю, 7 квітня, на тлі підвищеного атмосферного тиску опадів в Україні не передбачається. Вітер південно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +18…+23 °С, у західних областях місцями +24…+26 °С.

Нагадаємо, на початку квітня очікується незвичайно тепла погода, що буде спричинено південно-західними вітрами, які принесуть тепле повітря з Балканського півострова та країн Середземномор'я. Попри теплу погоду, місцями будуть короткочасні дощі різної інтенсивності з випадками гроз. У другій половині тижня очікується короткочасне похолодання, яке найбільше відчутне буде у північних областях, тоді як південну частину країни практично не зачепить. Проте з вихідних 6-7 квітня очікується приплив нової порції субтропічного повітря, що призведе до підвищення температур як удень, так і вночі по всій країні.

Читайте також

1