Поїзди не зупинятимуть: Укрзалізниця домовилася про постачання палива

У компанії запевняють, що дизельного палива вистачить на найближчий час
Важливо
Поїзди не зупинятимуть: Укрзалізниця домовилася про постачання палива
Вагони потяга (Фото: Укрзалізниця)
21 Квітня 2021, 18:11
читать на русском

Укрзалізниця досягла згоди з постачальниками щодо відвантаження дизельного пального для забезпечення безперебійного руху потягів.

Про це повідомили у пресслужбі Укрзалізниці.

Укрзалізниця розв'язала питання щодо постачання дизельного пального на найближчий період. Уже досягнуто згоди з постачальниками щодо відновлення його постачання, - наголосив в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця2 Іван Юрик.

Наразі Укрзалізниця та постачальники пального узгоджують плани його відвантаження. Питання з дизпальним на найближчий час вирішено, вважають в Укрзалізниці.

Укрзалізниця вживає заходів для забезпечення стабільної роботи залізничного транспорту., безперебійного постачання необхідного обсягу пального на довгу перспективу, - йдеться у повідомленні.


Контекст. Укрзалізниця 19 квітня повідомила, що через відмову постачальників відвантажувати пальне за укладеними договорами компанія має запас дизельного пального лише на 4 доби. Міністр інфраструктури України Владислав Криклій розповів, що постачальники дизпалива відмовилися від контрактів з "Укрзалізницею" після націоналізації так званого "нафтопроводу Медведчука". Фірмам, з якими “Укрзалізниця” уклала угоди про постачання пального, стало економічно вигідніше відмовитись виконувати умови контрактів, ніж постачати дизпальне за старою ціною.

Читайте також

Раніше президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки України від 19 лютого, яким, зокрема, повернув у державну власність нафтопровід "Прикарпатзападтранс". Загальна протяжність нафтопроводу, який повернувся у власність держави, становить 1433 км. Нафтопровід належав родині підсанкційного нардепа Віктора Медведчука (досьє Віктора Медведчука).

1