Поліцейський у Києві постраждав через зауваження про відсутність маски

Правопорушника вдалося затримати
Поліцейський у Києві постраждав через зауваження про відсутність маски
Напад на поліцейського у метро Фото: Київська міська прокуратура
6 Листопада 2020, 16:46
читать на русском

На станції метро у Києві затримали чоловіка, який напав на поліцейського через зауваження про відсутність маски, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Зазначається, що інцидент стався на платформі станції Київського метрополітену "Славутич".

Встановлено, що чоловік зайшов на платформу станції метро без захисної маски на обличчі, у зв’язку з чим працівник поліції зробив йому зауваження.

Не бажаючи дотримуватися карантинних заходів, пасажир дістав газовий балончик та бризнув ним в обличчя працівнику поліції. Після чого розкладним ножем намагався нанести тілесні ушкодження поліцейському та пасажирам, які перебували на платформі. Щоб припинити незаконні дії правопорушника один з пасажирів здійснив попереджувальний постріл із зареєстрованого травматичного пістолета у бік колій. Після цього правопорушника вдалося затримати, - йдеться у повідомленні.

Внаслідок події правоохоронець отримав тілесні ушкодження у виді хімічного опіку рогівки І-ІІ ступеня обох очей.

Читайте також

Київською місцевою прокуратурою № 7 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення 42-річним киянином неправомірних дій та насильства щодо працівника поліції.

Нагадаємо, сьогодні у Києві стався ще один інцидент через небажання жінки надягнути маску.

Жінка намагалася увійти до трамваю маршруту №15 на вулиці Василя Макухи, повідомляє "Київ оперативний". Пасажири і кондуктор ледь не побили її, бо вона намагалася пройти в салон без маски.

Як відомо, Верховна Рада України розглянула та ухвалила законопроєкт про штрафи за відсутність масок у громадських місцях.

Від 6 листопада 2020 року перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантинних обмежень без вдягнутих засобів індивідуального захисту, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-255 грн).

1