Поліція штурмує сцену ФОПів, рух у центрі Києва перекрито (відео)

Учасники акції SaveФОП штурмували Раду, є затримані
Головне
Поліція штурмує сцену ФОПів, рух у центрі Києва перекрито (відео)
Протести ФОПів (Фото: 5 канал)
25 Січня 2022, 15:55
читать на русском

У Києві тривають протести SaveФОП, біля Верховної ради. Підприємці намагаються прорватися в будівлю. Відбулася сутичка між протестувальниками та поліцейськими.

Про це передають інтернет-ЗМІ.

Учасники акції заявили, що штурмуватимуть парламент і дають депутатам 15 хвилин на вихід. Під Радою зібрали велику кількість силовиків, двері до будівлі зачинили на металеві засуви.

Протестувальники намагалися увірватися до будівлі Верховної Ради, внаслідок чого сталася сутичка між підприємцями та поліцейськими.

Активна фаза штурму Ради тривала 25 хвилин. Правоохоронцям вдалося відтіснити ФОПів від стін парламенту, але сутички продовжуються.

Затриманих під час штурму підприємців відвозили поліцейським автобусом. Перед цим їх обшукували. Правоохоронці затримали щонайменше 20 учасників мітингу. Виходи з Ради, як і раніше, закриті. Охорона пропонує журналістам скористатися підземним переходом до комітетів ВР.

Тепер уже поліція робить спроби штурму сцени ФОПів, але протестувальники не здаються. Поліція вилізла на сцену, але протестувальникам вдалося втриматися.

Зрештою поліціянти захопили сцену ФОПів та намагаються її демонтувати.

Нагадаємо, сьогодні, 25 січня, під стінами Верховної Ради, який почала працювати у режимі пленарних засідань після довготривалих канікул, на акцію протесту зібралися ФОПи.

Читайте також