Поліція відкрила кримінальне провадження через смерть колишнього голови Херсонської області Лагути

Його тіло знайшли у Києві біля гаражів
Важливо
Поліція відкрила кримінальне провадження через смерть колишнього голови Херсонської області Лагути
Геннадій Лагута Херсонська ОВА
18 Вересня 2023, 15:06
читать на русском

За фактом смерті колишнього голови Херсонської області Геннадія Лагути правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Справу розглядають як "умисне вбивство" з додатковою кваліфікацією — "самогубство".

Про це повідомила начальниця відділу комунікації поліції Києва Юлія Гірдвіліс у коментарі Суспільному.

За її словами, 13 вересня до Солом'янського управління поліції міста Київ звернулась дружина Лагути з повідомленням про зникнення чоловіка. Три дні потому його тіло знайшли у Солом'янському районі біля гаражів.

"За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство" з додатковою кваліфікацією самогубство. Зараз триває досудове розслідування, наші слідчі розглядають усі версії скоєного і встановлюють деталі, свідків та очевидців події", - сказала Гірдвіліс.

Раніше херсонське видання "Мост" писало, що Лагута помер в одній із київських лікарень у ніч проти 17 вересня. В ОВА зазначили, що він пішов із життя "передчасно", не уточнивши причину смерті.

Також повідомлялось, що колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута, про смерть якого стало відомо сьогодні, імовірно, покінчив життя самогубством. Він прийняв смертельну дозу пігулок.

1