Поліція відкрила справу на "проплаченого двійника" – місцеві вибори

На Харківщині жінка за винагороду подала себе двійником
Поліція відкрила справу на "проплаченого двійника" – місцеві вибори
Фото: Українська правда
29 Вересня 2020, 17:03
читать на русском

Поліціянти Харківської області зареєстрували 24 повідомлення про порушення виборчого законодавства, за чотирма з них відкриті кримінальні провадження.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Відповідні заяви надійшли до територіальних відділів та відділень поліції. На даний час слідчими відкриті 3 кримінальні провадження за ч. 1 і 2 ст. 296 (хуліганство) і одне — за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

Читайте також

27 вересня близько 14:05 до Чугуївського відділу поліції надійшла заява від місцевого мешканця про те, що 62-річна жінка за грошову винагороду подала себе двійником до списків кандидатів на вибори голови Чугуївської ОТГ. Крім цього, чоловік зазначив, що жінка один раз вже була видалена зі списків кандидатів за неправдиві дані щодо свого місця реєстрації, однак подала свою кандидатуру знову та вказала місце своєї реєстрації за нереальною адресою.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі, — зазначає Відділ комунікації поліції Харківської області.

Нагадаємо, що народний депутат України від партії "Слуга народу" Микола Галушко заявив про масовий продаж місць у виборчих списках.

Також заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів про запуск чат-бота "Вибори-2020", який планується найближчим часом. З його допомогою будуть стежити за правопорушеннями на місцевих виборах в режимі реального часу.

1