Поліція за вихідні склала понад 1350 постанов за відсутність захисних масок

У Києві виписали лише 17 адмінпротоколів за порушення
Поліція за вихідні склала понад 1350 постанов за відсутність захисних масок
Нацполіція (фото: офіційний сайт Нацполіції)
23 Листопада 2020, 18:44
читать на русском

Протягом останніх двох днів поліція винесла 1395 постанов про порушення правил щодо карантину, які передбачають штрафи за неносіння маски в громадських місцях. Відповідна стаття Кодексу України про адміністративні правопорушення набула чинності з 21 листопада.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції.

Від 21 листопада набули чинності нові санкції за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту.

Зазначається, що 1369 постанов правоохоронці склали за неносіння маски в громадських будинках та спорудах, а ще 26 — за неносіння маски в громадському транспорті.

У Києві, за повідомленням столичної поліції, склали всього 17 адмінпротоколів через неносіння маски.

Відповідно до закону, який 19 листопада підписав президент України Володимир Зеленський (досьє Зеленського), перебування в громадських закладах і транспорті без засобів особистого захисту тягне за собою адміністративну відповідальність — штраф у розмірі від 170 до 255 грн. Поліціянтам дозволили штрафувати порушників просто на місці, а не передавати матеріали до суду.

Читайте також

Відповідно до закону про тютюнопаління, громадське місце — це частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу. Громадським місцем можуть вважатися під'їзди, підземні переходи, стадіони. Водночас звичайна вулиця ним не є.