Поліція Житомира затримала добровольця-захисника ДАП, аби вислати його до Росії

Свої дії у відомстві аргументують тим, що Леонід Чемоданов є уродженцем Пскова і громадянином Росії
Поліція Житомира затримала добровольця-захисника ДАП, аби вислати його до Росії
Леонід Чемоданов (Фото: Фейсбук)
18 Травня 2021, 19:24
читать на русском

У Житомирі поліція затримала добровольця "Правого сектора" Леоніда Чемоданова ("Зельоного"), який воював у донецькому аеропорту та брав участь в боях за Піски. Його планують екстрадувати до Росії, громадянином якої він є.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook адвокат Віталій Коломієць.

"Зельоний" з літа 2014 на війні в складі ДУК ПС, отримав поранення в ДАП. У Житомирі не чули про пряму заборону екстрадиції ветеранів до РФ та її держав-сателітів, – обурився адвокат.

Коломієць також розповів, що в Росії є заочне рішення від 2009 року щодо ув'язнення Чемоданова на п'ять років. Також йому інкримінують в'їзд в Україну 11 років тому за іншими документами. Юрист зазначив, що вирушив у Житомир, аби розібратися в ситуації.

Читайте також

Раніше "Цензор.НЕТ" писав, що Чемоданов є уродженцем Псковської області РФ, однак він уже давно переїхав до України.

До переїзду в Україні не бував. І, чесно кажучи, думав, що їду до цієї країни лише на деякий час... Але я полюбив Україну. Тут є дух свободи, є взаєморозуміння та людська підтримка, є доброта. Я згоден з героєм фільму "В бій ідуть тільки "старики", запам’ятав вираз звідти про Україну: "...Здесь и воздух другой, и дышится по-другому". Україна та Росія – це не просто дві різні країни. Це дві різні планети. І я вважаю Україну просто своєю батьківщиною. Мені дуже подобається тут жити, – розповідав Чемоданов.

За словами воїна, після початку російської агресії він одразу ж звернувся до житомирського військкомату, але там йому категорично відмовили, сказавши, що громадянин іншої країни не може служити у ЗСУ, тому він пішов добровольцем на фронт.

Нагадаємо, 4 березня у Києві на залізничному вокзалі добровольцю Олександру Головатому потягом відрізало ноги. Він саме вирушав на сьому ротацію в зону ООС і знепритомнів на пероні.

1