Політолог назвав найважливішу помилку Байдена у стосунках з Путіним

Байден погодився з Путіним, що Україна має виконувати Мінські угоди, що є вкрай погано для України
Ексклюзив
Політолог назвав найважливішу помилку Байдена у стосунках з Путіним
Андрій Піонтковський (Фото: фейсбук)
22 Червня 2021, 20:17
читать на русском

Найсерйозніша і важлива для Москви помилка американського президента Джо Байдена - це згода з президентом Росії Володимиром Путіним щодо важливості виконання Мінських угод.

Про це в інтерв'ю Парламент.UA розповів відомий російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський.

Згадаймо передісторію саміту, а саме, дзвінок американського президента Путіну через кілька днів після того, як він назвав його вбивцею. В ті дні існувала реальна можливість масованого російського військового вторгнення вглиб України. Це була реальна підготовка до повномасштабної війни і одночасно - промацування реакції американської сторони, - нагадав експерт.

Піонтковський вважає, що на цьому тлі дзвінок Байдена виглядав як класична розмова поліціянта з терористом, який захопив заручників, проведений згідно з усіма інструкціями для таких розмов: спокійно, з повагою, зачіпаючи якісь важливі для терориста теми, щоб домогтися паузи. Байдену вдалося витримати цю паузу і стримати Путіна (досьє Володимира Путіна), зауважив політолог. Але пізніше Байден все ж заявив, що Україна має виконувати Мінські угоди, що грає на користь президента РФ.

Нагадаємо, у цьому ж інтерв`ю Піонтковський наголосив, що ідея російської влади, яку вона хоче втілити за допомогою Мінських угод - легалізувати в українському правовому полі військово-терористичний плацдарм, створений на Донбасі, нічого в ньому не змінюючи по суті.

Читайте також

1