Політтехнолога Медведчука підозрюють у державній зраді

Фігурант справи був пов'язаний зі співробітниками спецслужб рф
Головне
Політтехнолога Медведчука підозрюють у державній зраді
Фото: СБУ
10 Червня 2022, 11:22
читать на русском

Політтехнолог, який працював на затриманого нардепа-втікача Віктора Медведчука, підозрюється у держзраді.

Служба безпеки України повідомила, що він вже отримав підозру.

Це стало можливим одразу після висновку комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, яка проаналізувала масив доказів, зібраний співробітниками Служби безпеки. Так, згідно з висновком, висловлювання та діяльність політтехнолога були спрямовані на шкоду суверенітету і територіальній цілісності України, - йдеться у повідомленні.

За місцем проживання політтехнолога співробітники СБУ вилучили речі та документи, що підтверджують його зв’язки з рф. Серед них були й аналітичні матеріали щодо проведення "денацифікації та демілітаризації України".

Наразі тривають заходи щодо підтвердження можливого використання цих та інших матеріалів під час планування повномасштабного вторгнення рф в Україну. Встановлено, що фігурант був пов'язаний зі співробітниками спецслужб рф, які діяли в Україні під дипломатичним прикриттям. Він часто брав участь у пропагандистських ефірах на росТБ та очолював групу експертів, - кажуть у відомстві.

Наприкінці березня у ЗМІ з'явилася інформація, що Служба безпеки України затримала проросійського політолога Михайла Погребинського, якого пов'язують з Медведчуком. Зазначалося, що йому інкримінують держзраду та незаконне збагачення.


Нагадаємо, у квітні СБУ затримала Медведчука після втечі з-під домашнього арешту на початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого.

У 2021 році спецслужба оголосила кілька підозр Медведчуку. Він підозрюється у вчиненні державної зради, сприянні діяльності терористичної організації  та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Читайте також