Полковника Чернігівського військомату звільнили через сексуальні домагання

Наразі ведеться службове розслідування за дорученням головнокомандувача ЗСУ
Полковника Чернігівського військомату звільнили через сексуальні домагання
Військові ЗСУ
1 Лютого 2021, 13:49
читать на русском

Полковника, військового комісара Чернігівського обласного центру комплектування та соціальної підтримки оперативного командування "Північ" Олександра Криворучка звільнили з посади через скандал із сексуальними домаганнями до підлеглих.

Про це повідомила пресслужба оперативне командування "Північ".

Зазначається, що з метою недопущення поширення недостовірної інформації стосовно ситуації, що склалася, слідство у справі Криворучка проводить Національна поліція України.

Згідно з наказом головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака від 30 січня 2021 року, полковника Олександра Віталійовича Криворучка звільнили з військової служби в запас.

Ступінь провини всіх учасників процесу буде встановлено судом, - повідомили у пресслужбі.

Оперативне командування "Північ" попросило ЗМІ та окремих громадян утриматись від оцінювальних суджень та висловлення непідтверджених припущень по справі.

Читайте також

Зазначимо, що в середині січня 2021 року до ЗМІ звернулася 43-річна військова Ольга Деркач. Вона працює начальником відділу фінансового забезпечення в Чернігівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (колишній обласний військкомат). Деркач поскаржилась на домагання від керівника установи, зокрема 53-річного полковника Криворучка. Від його дій страждає не лише вона, а і її колеги. Жінка оприлюднила цю історію через нездорову психологічну атмосферу на роботі та безкарності з боку Криворучка.

За словами військової, полковник ліз до неї цілуватися та намагався помацати за інтимні місця. Це все відбувалось у нього в кабінеті.

Після розголосу в ЗМІ головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак доручив провести службову перевірку за фактами скарги жінки-військовослужбовця.

Нагадаємо, що до ЗСУ на військову службу цьогоріч планують призвати 32 тисячі строковиків - це на дві тисячі більше, аніж торік.

1