Польща оштрафувала російський "Газпром" на 7,6 млрд доларів

Штраф отримали й інші компанії
Польща оштрафувала російський "Газпром" на 7,6 млрд доларів
північний потік-2 (фото: УНН)
7 Жовтня 2020, 14:51
читать на русском

Антимонопольний комітет Польщі UOKiK оштрафував російський "Газпром" на $7,6 млрд за будівництво газопроводу  Nord Stream 2 без його згоди.

Про це йдеться у заяві голови UOKiK Томаша Хрустни на сайті регулятора.

UOKiK оштрафував "Газпром" на 29 мільярдів злотих (еквівалент 7,6 млрд євро) та на 234 мільйонів злотих (еквівалент 61,4 млн євро) інші компанії , які брали участь у будівництві гапороводу, через відсутність співпраці в ході розслідування щодо Nord Stream 2, - йдеться у заяві.

Окрім російської компанії, штраф отримали також компанії Engie Energy, Uniper, OMV, Shell та Wintershall. Вказані компанії зобов'язані розірвати контракти, укладені на фінансування газопроводу Nord Stream 2.

Читайте також

Провадження, проведене польським антимонопольним відомством, виявило, що 2017 року, попри відсутність згоди на створення спільного підприємства, 6 компаній (учасниці консорціуму "Північний потік-1") уклали низку угод про фінансування "Північного потоку-2".

Це, своєю чергою, підтвердило їхню важливу та необхідну роль у всьому проєкті. Угоди, укладені між учасницями, стосувалися і фінансування, і багатьох прав, наприклад можливості втручання в діяльність "Північного потоку-2".

Нагадаємо, що данський регулятор виконав прохання оператора “Північного потоку-2” Nord Stream 2 AG від жовтня 2019 року і видав дозвіл на роботу трубопроводу на своєму континентальному шельфі.

1