Польські фермери анонсували новий страйк на українському кордоні, який триватиме до 30 квітня

Окрім того, польські профспілки фермерів анонсували велику акцію протесту у Варшаві на 6 березня об 11:00.
Важливо
Польські фермери анонсували новий страйк на українському кордоні, який триватиме до 30 квітня
5 Березня 2024, 09:32
читать на русском

Польські фермери оголосили про новий страйк на українському кордоні, який триватиме до 30 квітня, на знак протесту проти "Зеленої угоди" та обмеження імпорту продовольства з України.

Про це передає пресслужба міськради Любича Крулевського, пише УНН.

Раніше акція протесту польських фермерів повинна була завершитись 10 березня. Проте згідно з новою заявою блокада може тривати до 30 квітня.

Окрім того, польські профспілки фермерів анонсували велику акцію протесту у Варшаві на 6 березня об 11:00.

Початок публічних зборів запланований на 10 березня 2024 року о 14:30 та завершення 30 квітня 2024 року о 14:30. Зустріч відбудеться на перехресті національної дороги № 17 і провінційної дороги № 867 перед прикордонним переходом у Гребенному, - йдеться в заяві.

Попередньо очікується  присутність 100 осіб, організатор зустріч вказано Матеуша Бербецького.

Метою публічного зібрання є ліквідація "Зеленої угоди" та обмеження надходження агропродовольчої продукції з-за меж Євросоюзу, зокрема з України, - вказано в документі.

Нагадаємо, польські фермери оголошували про намір здійснити новий страйк на кордоні з Україною ще 3 лютого, аби висловити своє незадоволення рішенням Європейської комісії щодо України. Про це інформується на сайті профспілки фермерів “Солідарність”.

“Наше терпіння скінчилося. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року неприйнятна для всієї нашої аграрної спільноти”, – йдеться у заяві.

Фермери стверджують, що бездіяльність польської влади та заяви про співпрацю з Європейською комісією, яка прийняла рішення про імпорт товарів з України, “не залишають нам іншого вибору, крім як оголосити загальний страйк”.

Польські протестувальники анонсували страйки на всіх прикордонних пунктах між Польщею та Україною і загрожують блокуванням доріг та автомагістралей по всій країні. Страйк фермерів розпочався о 10:00 9 лютого і триватиме до 10 березня.

Українські перевізники у вівторок, 20 лютого, розпочали мирну акцію протесту на трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею: "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині". Акція проводитиметься цілодобово до 15 березня або ж до розблокування кордону польськими фермерами.

Читайте також

1