Польські протестувальники почали зупиняти пасажирські автобуси - Кубраков

Український консул виїхав до пункту перетину кордону "Ягодин-Дорогуськ" через затримання автобусів з українськими пасажирами
Головне
Польські протестувальники почали зупиняти пасажирські автобуси - Кубраков
11 Березня 2024, 17:42
читать на русском

Протестувальники і поліція на заблокованому кордоні зупиняють автобуси, що йдуть до Польщі і назад. Людей затримують без пояснення.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

За його словами, ці дії є неприйнятними щодо громадян України.

"Під час війни в Україні пасажирами таких автобусів є жінки з маленькими дітьми, соціально незахищені категорії, військовослужбовці, які повертаються або йдуть на збори, а також люди, які перебувають у дорозі", - написав він.

Кубраков додав, що спроба зробити їх заручниками протесту здається недоречною для цивілізованого світу.

Український консул виїхав до пункту перетину кордону "Ягодин-Дорогуськ" через затримання автобусів з українськими пасажирами, повідомив посол України у Польщі Василь Зварич

Консулом будуть проведені необхідні розмови на місці, щоб унеможливити будь-які затримки руху пасажирських автобусів.

Нагадаємо, зі сторони України ніхто не веде переговори про закриття кордонів з Польщею. Зараз Україна очікує рішення з боку польського уряду, які не дозволять зайти ситуації у глухий кут.

Україна готова прийняти обмеження на торгівлю з ЄС, щоб розрядити запеклу політичну суперечку з Польщею, але також закликає блок заборонити імпорт російського зерна.

Читайте також