Полярники станції Вернадський розповіли про пінгвінячий бейбі-бум

Маленькі пінгвіни вже народилися
Полярники станції Вернадський розповіли про пінгвінячий бейбі-бум
Пінгвіни на станції Вернадського (фото: українські полярники)
21 Грудня 2020, 07:34
читать на русском

Українські полярники на станції Академік Вернадський стежать за появою пінгвінят. Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр у соцмережі Facebook.

Зазначається, що дитинчата пінгвінів народилися на сусідньому (близько 10 км) острові Пітерман.

Уже мають дитинчат синьоокі антарктичні баклани. Пташенята цих бакланів народжуються голими, а за кілька днів покриваються коричневим пухом. Десь за 2 місяці він змінюється на коричневе пір'я, яке набуває чорного кольору до 2 років. Перші кілька тижнів після народження батьки продовжують висиджувати малечу, щоб зігрівати та годувати, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Також з’являються пінгвінятка в "адельок". Щоправда, перші тижні вони постійно ховаються під батьків.

Лише десь за 2 тижні дітки почнуть виходити з гнізд, а за 4 тижні – збиратися у "яслі" з іншими пінгвінятками. Весь цей час їм по черзі носять їжу батьки, причому в групах вони ніколи не плутають своїх і чужих пташенят. Народжуються "адельки" в сірому пушку. Десь за 2 місяці починають линяти та стають чорно-білими. На початку антарктичної осені вони залишають місця гніздування і вирушають в доросле життя, - додали полярники.

Нагадаємо, 12 листопада наприкінці антарктичної весни Український антарктичний науковий центр імені Вернадського замело снігом.