Помер чоловік, який намагався зґвалтувати та побив жінку у потязі "Маріуполь-Київ"

У столичній прокуратурі зазначили, що смерть є природною та внаслідок хвороби
Помер чоловік, який намагався зґвалтувати та побив жінку у потязі "Маріуполь-Київ"
Віталій Рудзько (фото: Нацполіція)
20 Квітня 2021, 17:41
читать на русском

У СІЗО 13 квітня помер чоловік, який намагався зґвалтувати та побив жінку у потязі "Маріуполь-Київ". Потерпілою стала Анастасія Лугова, яка про смерть Віталія Рудзька дізналася, коли засідання суду перенесли.

Як написала жінка у своєму Instagram, що страх, в якому вона жила весь цей час, "помер разом з ним".

Друзі, дещо важливе хочу повідомити! Суд перенесли у зв’язку зі смертю обвинувачуваного. Нам повідомили, що Рудзько Віталій помер 13 квітня, - сказала вона.

Лугова наголосила, що це не кінець її справи. Вона і надалі буде відстоювати в суді свої права, тому що за те, що сталося, має нести відповідальність не лише він. В цій ситуації виникло багато запитань та претензій до цілої системи, яка не здатна забезпечити безпеку пасажирів.

Речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець у коментарі виданню "Українська правда" зазначила, що 10 квітня чоловіка госпіталізували із СІЗО до лікарні у зв’язку з погіршенням стану здоров’я. 13 квітня він помер.

Попередньо, смерть природна, внаслідок хвороби, тілесних ушкоджень у нього не було. Подальша доля кримінального провадження у зв’язку зі смертю підозрюваного буде вирішена на наступному судовому засіданні 19 травня 2021 року, - сказала речниця.


Контекст. 31 липня 2020 року у потязі "Київ - Маріуполь" невідомий чоловік вдерся у купе до жінки, яка їхала з неповнолітнім сином. Нападник був без одягу, намагався зґвалтувати потерпілу, Анастасію Лугову, та сильно побив її.

Жінка була змушена піти до нападника у купе, але тоді її маленький син голосно почав плакати. Жінка змогла втекти від чоловіка під приводом заспокоїти дитину.

Лугова розповіла, що кликала на допомогу, але захистити її зміг лише провідник сусіднього вагону.

1 серпня правоохоронці затримали нападника, яким виявився раніше судимий Віталій Рудзько 1975 року народження.
Суд відправив його за ґрати.

Адвокат Рудзька подавав довідку, що той начебто має ракову пухлину в мозку.

Читайте також

1