Померла жінка у Житомирі, яка просила у мера допомоги із киснем

Наступного дня після звернення про допомогу жінка померла
Померла жінка у Житомирі, яка просила у мера допомоги із киснем
Хвора у лікарні (фото: Pexels)
19 Листопада 2020, 05:09
читать на русском

У Житомирі від коронавірусу померла 39-річна Ольга Грабар, яка напередодні написала пост у Facebook, що у реанімації міської лікарні №1, де вона лежала, немає кисню для пацієнтів із Covid-19.

Про це повідомило gromadske.

У зверненні жінка просила міського голову Сергія Сухомлина, аби той втрутився і допоміг із киснем.

Я не знаю, як нам пережити цю ніч, а на ранок кисню немає взагалі. Я зараз сама тут лежу, кисень відключали за сьогодні вже 8 разів, — написала Ольга Грабар.

У коментарях до публікації Марія Місюрова, заступниця міського голови написала, що станом на 22 годину кисень є, усі відділення працюють (пост Ольга опублікувала 15 листопада о 21:12).

Читайте також

Наступного дня після звернення про допомогу жінка померла. Про це повідомили на сайті Державного університету "Житомирська політехніка", де Ольга працювала викладачкою.

Мер Житомира Сергій Сухомлин у коментарі hromadske наголосив, що жінка померла не від нестачі кисню. Та запевняє, що обидві лікарні, де приймають хворих на Covid-19, забезпечені киснем.

Там було технічне перемикання з рідкого кисню на балонний, тому було декілька хвилин затримки у цьому питанні, але вона (Ольга Грабар, — ред.) померла не від цього. Наразі я не можу сказати діагноз, бо йде перевірка. Але там зовсім інші причини цієї смерті, - сказав Сухомлин.

Галина Тарасюк, колега Ольги Грабар, списувалась із жінкою напередодні її смерті: "Оля відписала, що дуже хоче жити. Вона була життєрадісна, мала багато планів. До того ж в неї залишився син. Я не знаю, що насправді є причиною смерті — чи технічні проблеми, чи ускладнення в організмі. Якщо у смерті колеги є винні, вони мають понести покарання".

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні ухвалив рішення про виділення 895,6 млн гривень з Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 на додаткове забезпечення лікарень киснем.

1