Помічника нардепа завербувала ФСБ: йому повідомлено про підозру в держзраді

Йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою
Важливо
Помічника нардепа завербувала ФСБ: йому повідомлено про підозру в держзраді
Українські військові (Фото: СБУ)

Помічник народного депутата України став російським агентом та здійснював розвідувально-підривну діяльність в органах влади.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

СБУ викрила на державній зраді помічника народного депутата України. Будучи російським агентом, він здійснював розвідувально-підривну діяльність в органах влади. Посадовець був завербований співробітником 9 управління 5 служби ФСБ Юрієм Водолазкім під час поїздки до Москви. Згодом той передав агента на "зв’язок" своєму керівнику – Дмітрію Зубарєву, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що зрадник передав розвіддані про міжнародну співпрацю, внутрішньополітичний курс, зміцнення кордону з рф і проведення АТО/ООС на сході України. Зокрема, для збору розвідданих він використовував широке коло особистих знайомств і статус помічника чинного нардепа. Також він отримав від російських спецслужб від 1,5 до 4 тисяч доларів за співпрацю.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру у державній зраді. Йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі досудове розслідування закінчено, матеріали передано в суд, - додали в СБУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила російську агентуру, до якої входили посадовці Кабміну і Торгово-промислової палати України.

Читайте також

1