Понад 12 млн жителів Сирії на межі голоду - ООН

Багато сирійців втратили роботу і поповнили армію жебраків
Понад 12 млн жителів Сирії на межі голоду - ООН
Голодні діти (фото: ЕРА)
19 Лютого 2021, 02:03
читать на русском
За даними Всесвітньої продовольчої програми більше ніж 12 млн жителів Сирії, або 60% населення, на межі голоду через конфлікти та коронавірус.

Про це повідомляють Новини ООН.

Ще ніколи ситуація у Сирії не була такою складною. Після майже десяти років конфлікту сирійські сім'ї, які вже вичерпали всі свої заощадження, зіткнулися з наростанням економічної кризи, - сказав представник ВПП Шон О'Брайен.

Зазначається, що в Сирії лютує пандемія коронавірусу, яка, разом з конфліктом, економічною кризою і стрімким зростанням цін на продовольство, обернулася справжньою катастрофою.

Читайте також

До того ж багато сирійців втратили роботу і поповнили армію жебраків.

Число жителів Сирії, які стикнулися з гострим дефіцитом продовольства і які не зможуть вижити без зовнішньої допомоги, всього за один рік подвоїлося і становило 1,3 мільйона осіб, - зазначається.

Якщо не буде вжито термінових заходів, то найближчим часом цю "армію тих, хто недоїдає" поповнять ще 1,8 мільйона людей.

Нагадаємо, що через пандемію коронавірусу потреба в гуманітарній допомозі у 2021 році збільшиться на 40%. Її будуть потребувати 235 мільйонів осіб.

1