Понад 20 штрафів на рік: нардепи на іномарках регулярно порушують правила і перевищують швидкість

Перевищенням швидкості на дорогах у Раді грішить не лише нардеп Ніколаєнко, який днями насмерть збив дівчину на Житомирщині
Головне
Понад 20 штрафів на рік: нардепи на іномарках регулярно порушують правила і перевищують швидкість
Верховна Рада України (фото: УНІАН)
9 Листопада 2023, 19:47
читать на русском

Народні депутати гасають на дорогих автівках, перевищуючи швидкість і не завжди сплачують штрафи за порушення.

Про це йдеться у матеріалі проєкту "Схеми".

Наприклад, депутату від "Слуги народу" Дмитру Нальотову, власнику BMW, станом на початок жовтня надіслали 21 штраф за перевищення швидкості. Це трохи більше ніж за рік.

"Я думаю, що там незначні перевищення швидкості і на рік це виходить 1-2 рази на місяць. Я не вважаю, що це дуже багато штрафів", – так згодом прокоментував "Схемам" Нальотов.

Наприкінці жовтня система показала 22-й штраф – також за перевищення швидкості. Всі штрафи сплачені.

Біля Верховної Ради журналісти також помітили авто Tesla. На ній сервіс "Штрафи ПДР" показав 23 штрафи, також за перевищення швидкості – це за рік (з них 21 – за 2023-й).

На митниці це авто зареєстрували у вересні 2022-го року, тобто воно потрапило в Україну через пів року після повномасштабного вторгнення.

Пасажирка у Tesla – схожа на Ларису Білозір, народну депутатку з Вінниччини, з групи "Довіра". Власником автівки, за джерелами "Схем", є її рідний брат. "Схеми" направили депутатці запит із проханням про коментар. Відповідь редакція поки не отримала, але після цього два несплачені штрафи, які з червня були в системі "Штрафи ПДР", були сплачені.

Нагадаємо, 3 листопада народний депутат від "Батьківщини" Андрій Ніколаєнко збив насмерть на своєму автомобілі 18-річну дівчину на Житомирській трасі. Експертиза підтвердила, що нардеп мчав зі значним перевищенням дозволеної швидкості.

Читайте також

1